Hlavní obsah

V americké škole střílel žák z kalašnikova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOPLIN

Ve škole v Joplinu v americkém státě Missouri vystřelil v pondělí žák před začátkem hodiny z automatu AK-47. Naštěstí nikoho nezasáhl, jen prostřelil vodovodní trubku. Řediteli školy se pak podařilo střelce přesvědčit, aby zařízení opustil. Mladík skončil v policejní cele.

Článek

Třináctiletý žák s maskou na hlavě zamířil automat typu kalašnikov na ředitele školy Steva Gilbertha, jeho zástupce a dva spolužáky. Poté jim řekl: "Nedělejte mi to." Následně vypálil do stropu a zasáhl vodovodní trubku, přičemž opět zopakoval: "Prosím, nedělejte mi to."

Žák hrozil i bombou

Gilberth dokázal žáka přesvědčit, aby opustil budovu školy. Venku na něho už čekali dva policisté. Žák odhodil zbraň a nechal se zadržet. Policista pak našel v jeho batohu vzkaz, že ve škole uložil nálož. Sedm set žáků ústavu proto muselo být evakuováno. Podle jednoho ze zástupců školy žák plánoval dlouhodobý útok na školu.

Školy v USA jsou ve střehu kvůli třem smrtelným útokům. Minulé pondělí útočník v pensylvánské amišské škole zabil pět dívek a sebe. [celá zpráva] Pár dní předtím žák wisconsinské školy zastřelil ředitele; 27. září pak jeden muž na škole v Coloradu vzal šest dívek jako rukojmí, sexuálně je obtěžoval a pak jednu zastřelil a následně spáchal sebevraždu. [celá zpráva]

Bush svolal konferenci o bezpečnosti na školách

Prezident George Bush o víkendu označil násilnosti na amerických školách za šokující. Bílý dům svolal na úterý do Chevy Chase v Marylandu konferenci o bezpečnosti na školách, které se zúčastní zástupci administrativy, školští experti i zástupci rodičů, bezpečnostních sborů a dalších institucí.

Jeden z republikánů ve Sněmovně reprezentantů Frank Lasee již navrhoval, že by učitelé měli mít chodit ozbrojeni [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám