Hlavní obsah

Stážista přiznal románek s exkongresmanem Foleym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bývalý středoškolský stážista v americkém Kongresu v neděli v tisku dopodrobna vylíčil své sexuální dobrodružství s bývalým republikánským kongresmanem Markem Foleym. Ten byl minulý měsíc nucen odstoupit poté, co se na veřejnosti dostaly jeho nemravné návrhy nezletilému parlamentnímu poslíčkovi. Mravnostní aféra ohrožuje vyhlídky republikánů před listopadovými volbami.

Článek

Zatímco prvotní obětí Foleyho tužeb v raném stádiu skandálu byl 16letý poslíček, v dnešním vydání listu Los Angeles Times své zážitky vylíčil již dospělý muž, který si přál zůstat v anonymitě.

Jinak vylíčil, že mu floridský zákonodárce také zaslal elektronickou poštou naprosto jednoznačné návrhy poté, co absolvoval stáž v Kongresu. Nakonec došlo i na sex, ale tou dobou už bylo dotyčnému 21 let. Uvedl rovněž, že mu Foley výslovně sdělil, že s poslíčky nespí.

Ročně si v Kongresu odbude stáž stovka středoškoláků mladších 16 let, pocházejících ze všech koutů USA. Během stáže jsou ubytováni na internátu a v Kongresu fungují jako poslíčci.

Foley (52) se zřekl křesla 29. září, hájil se ovšem tím, že nikdy neprovozoval sex s nezletilými. [celá zpráva] Momentálně podstupuje protialkoholní léčbu na specializované klinice a jeho právní zástupce vysvětluje Foleyho počínání tím, že jej během dospívání zneužíval katolický kněz. FBI nicméně začala vyšetřovat, zda chování bývalého kongresmana bylo trestné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám