Hlavní obsah

Brazilské úřady zabavily pasy americkým pilotům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRASÍLIA

V Brazílii musejí zůstat dva američtí piloti, jejichž letadlo se v pátek srazilo s dopravním Boeingem 737-800 společnosti Gol. Při nehodě zahynulo všech 155 osob na palubě dopravního letadla. Američané řídili letoun, který s poškozeným křídlem přistál. Soud přikázal zadržet jejcih pasy, aby ze země neodjeli.

Článek

Brazilské úřady jim nařídily zůstat v zemi do té doby, než se katastrofa vyřeší. Podle brazilského deníku O Globo američtí piloti ignorovali nařízení věže sestoupit do nižší letové hladiny, který dostali krátce před kolizí.

Deník O Globo uvádí, že stroj Legacy 600 letěl ve výši 37 tisíc stop a nerespektoval příkaz věže sestoupit do hladiny 36 000 stop, v níž měl pokračovat do Manausu. Ve výšce 37 000 stop letěl boeing Golu, mířící z Manausu do Brasílie.

Vyšetřovatelka Christine Negroni uvedla, že podle mezinárodních pravidel nemá stroj mířící na severozápad letět v letové hladině s lichým prvním dvojčíslím. Záchranáři již objevili obě černé skřínky z boeingu.

Mezi oběťmi havárie byl i jeden Američan. Zatím bylo nalezeno sto těl, která byla přepravena do márnice k identifikaci. Některá byla vzdálená až 800 metrů od vraku stroje. [celá zpráva]

Po kolizi stroj Legacy přistál na nedalekém vojenském letišti Cachimbo. Stroj byl právě na zalétávacím letu před předáním americkému zákazníkovi, uvedl jeho výrobce, brazilská firma Embraer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám