Hlavní obsah

Záchranáři nalézají po pádu letadla v Amazonii jen mrtvá těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRASÍLIA

Jen mrtvá těla našli v neděli brazilští záchranáři, kteří v amazonském, pralese nalezli trosky zříceného Boeingu 737-800 nízkonákladové společnosti Gol, Nejtragičtější letecká nehoda v historii Brazílie si vyžádal 155 obětí včetně šesti cizinců. Vyšetřovatelé potvrdily, že katastrofu zavinila srážka s jiným strojem.

Článek

Záchranáři, kteří se dostali k vraku letadla, nalezli jen zmrzačená těla obětí, ale žádného přeživšího.

Vyšetřovatelé v neděli potvrdili, že ve vzduchu se dopravní letoun srazil s bizjetem brazilské výroby Embraer Legacy 600, [celá zpráva] který navzdory poškození křídla nouzově přistál na vojenské základně Cachimbo. Pilot i pět cestujících bizjetu z kolize vyvázlo bez zranění.

Jeho pilot uvedl, že zahlédl velký stín a slyšel hluk. Všichni jsou vyslýcháni. Odborníci také zkoumají černou skříňku z Embraeru Legacy. Byli zaskočeni, že se stroje srazily, neboť obě moderní letadla jsou vybaveny varovným systémem, který upozorňuje hlasitým signálem na nebezpečí vzdušné kolize.

Na palubě boeingu bylo mezi 149 cestujícími letícími z Manausu do hlavního města Brasília a dál do Ria také šest cizinců. Jejich národnost úřady zatím nezveřejnily. Český generální konzulát v Sao Paulu však nemá žádné zprávy o tom, že by někdo z nich byl z České republiky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám