Hlavní obsah

USA: po střelbě ve škole zemřeli únosce a rukojmí

WASHINGTON

Dramatická přestřelka jak z akčních filmů se odehrála v noci ze středu na čtvrtek ve škole v horském středisku Bailey v americkém Coloradu. Ozbrojený únosce tam více než tři hodiny zadržoval dvě dívky jako rukojmí. Do budovy vniklo policejní komando, při střelbě postřelil dívku, jež zraněním podlehla, pak zabil sám sebe.

Článek

Zraněná dívka byla vrtulníkem přepravena do nemocnice v Denveru, kde se jí nepodařilo oživit. Druhá dívka zraněna nebyla. Muž středního věku původně vzal jako rukojmí šest osob, čtyři z nich později propustil. Na místě zasahovalo policejní komando ze sousedního okrsku Jefferson. V tomto okrsku stojí škola Columbine High, v níž v roce 1999 dva studenti postříleli 13 lidí a dalších 21 zranili, než zabili sami sebe.

Policisté ze speciálního komanda se rozhodli vpadnout do školy poté, co s nimi únosce přestal vyjednávat. "Zkoušeli jsme s tím člověkem mluvit a dosáhli jsme jistého úspěchu," řekl novinářům šerif Fred Wegener.

"Začal propouštět rukojmí, ale pak nám dal ultimátum, do kdy se máme stáhnout a přestal s námi mluvit. V tu chvíli jsme se rozhodli, že je třeba jednat. Vnikli jsme do školy a on postřelil jednu z rukojmích a pak zabil sám sebe," dodal šerif.

Muž policii tvrdil, že u sebe má výbušniny. Žádné u něj ale nalezeny nebyly. Policie zatím nezná ani totožnost muže, ani důvod jeho činu, kvůli kterému muselo být evakuováno několik set studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám