Hlavní obsah

V USA dopadli muže, jenž věznil v bunkru nezletilou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUGOFF

V Jižní Karolíně byl v neděli dopaden Vinson Filyaw, který po deset dnů věznil v podzemní 14letou Elizabeth Shoafovou. Ta byla z bludiště podzemních tunelů a tajných východů osvobozena den předtím. Muž se vzdal, aniž by kladl odpor.

Článek

Šerif Steve McCaskill celou akci komentoval slovy: "Velkým úspěchem bylo, když jsme nalezli Elizabeth živou a v pořádku. Ale velký úspěch taky je, když vyloučíte zločince tohoto druhu z společnosti a umístíte ho za mříže."

Dívka, kterou unesl 6. září, kdy vystoupila ze školního autobusu, byla nalezena v sobotu v bunkru 4,5 metru pod zemí, který byl vykopán v úpatí kopce a zevnitř pokryt překližkou. Byl vybaven kamny, jídlem a přístřeším z nařeznaých větví a plátna. Podobných bunkrů se však v okolí nacházelo více, tři předchozí byly prázdné.

Dívku se podařilo nalézt, protože o svém únosu informovala pomocí zprávy SMS, kterou z mobilu únosce poslala mámě. Mobilní telefon se podařilo zaměřit.

Po Filyawovi policie pátrala už delší dobu, protože měla podezření, že dříve zneužil dvanáctiletou dívku. Když se ho policie pokusila minulý týden zadržet, nezaměstnaný stavební dělník unikl z ložnice tunelem.

Podařilo se ho dopadnout až poté, co se v neděli pokusil ukrást auto před pizzerií. Nakonec utíkal po svých vyzbrojen vzduchovkou, omračující pistolí typu Taser a loveckým nožem. Osm kilometrů od svého obydlí byl dopaden.

Muž dlouhé měsíce trávil většinou ve svých bunkrech. Bude obviněn z únosu a z výroby zápalných zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám