Hlavní obsah

V Atlantiku vznikl hurikán Florence, ohrožuje Bermudy

BERMUDY

Souostroví Bermud se připravuje na zásah hurikánem Florence, který postupně vznikl v Atlantickém oceánu. Ostrovy by měl zasáhnout v pondělí. Florence zatím provází vítr o rychlosti 120 kilometrů za hodinu, měl by dál sílit. Vítr ve víru by mohl dosáhnout až 177 kilometrů v hodině.

Článek

Národní centrum pro hurikány v americkém Miami sdělilo, že zatím nedokáže přesně odhadnout, jestli se živel řítí přímo na souostroví, nebo jej mine, a ostrovy tak zasáhnou pouze silné deště.

Úřady ale doporučily občanům, aby si zabezpečili majetek a odtáhli jachty z přístavů. Doporučují jim také zůstat doma a nevyjíždět, aby ulice byly případně volné pro záchranářská vozidla. Ostrovy mají asi 65 000 obyvatel. Je na nich však i mnoho turistů. Někteří z nich vidí živel jako zpestření svého pobytu.

"Doufám, že budu moci sedět v hotelové restauraci a přes okno fotit moře a bouřku. Pokud ne, půjdu do pokoje, odtamtud mám taky hezký výhled." řekl jeden z návštěvníků hotelu Fairmont Hamilton Princess, který přijel na ostrovy z Connecticutu v USA v pátek.

Florence je šestá bouře v letošní hurikánové sezóně. Vznikl v teplých vodách Atlantického oceánu, nad vodou sílí, když se ale dostane nad pevninu, vír sílu rychle ztrácí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám