Hlavní obsah

Bush varoval před přetrvávající teroristickou hrozbou

– WASHINGTON

Americký prezident George Bush v úterý varoval před přetrvávající teroristickou hrozbou. Mezi největší světové hrozby zařadil i íránský režim, který je podle něj stejně nebezpečný jako Al-Kajdá a kterému musí být zabráněno ve vývoji jaderných zbraní.

Článek

"Usáma bin Ládin a jeho terorističtí spojenci vytyčili své cíle zřetelně, jako Lenin a Hitler před nimi," prohlásil Bush ve svém dnešním projevu, přičemž zdůraznil, že nelze polevovat v obezřetnosti před teroristy.

S poukazem na citace z dopisů, internetových prohlášení, zvukových a obrazových záznamů, k jejichž autorství se teroristé v minulosti přihlásili, Bush upozornil na to, že se bin Ládinova síť Al-Kajdá, stejně jako další extremistické organizace, dokázala přizpůsobit zdokonaleným americkým bezpečnostním opatřením.

"Teroristé, kteří na nás zaútočili 11. září 2001, jsou muži bez svědomí, ale nejsou to blázni... Zabíjejí ve jménu jasné a cílené ideologie, ve jménu myšlenek, které jsou zlé, ale nikoli pomatené," podotkl americký prezident.

Reklama

Související témata:

Související články

Zavahrí: Afghánci, povstaňte proti USA

Jeden z nejhledanějších teroristů světa, Ajmán Zavahrí, jenž je mužem číslo dva v hierarchii organizace al-Kajdá, vyzval na videonhrávce Aghánce, aby se zbraní...

Výběr článků

Načítám