Hlavní obsah

V Chicagu uhořelo v bytě šest sourozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Šest sourozenců ve věku tři až 14 let přišlo v neděli o život při požáru bytu v Chicagu. Oheň patrně vzplanul od svíčky, kterou měli Ramirezovi, obyvatelé bytu, zapálenou kvůli tomu, že v domě byla odpojena elektřina.

Článek

Z ohně, který vznikl ve třetím patře činžovního domu na severu Chicaga, se podařilo zachránit zraněnou matku, mexickou imigrantku, a tři další sourozence.

Požár propukl v třípokojovém bytě, který neměl protipožární alarm, v chicagské East Side krátce po půlnoci.

Několik svědků uvedlo, že slyšelo, jak děti volají: "Hoříme, pomozte nám". Po vypuknutí požáru prý matka s jedním dítětem v ruce vyběhla ven a křičela na sousedy o pomoc. Ti se do příjezdu hasičů pokoušeli dětem, které plameny odřízly od únikové cesty, pomoci. Marně.

Al Tillman, jeden ze svědků, se skrze hustý kouř probojoval do bytu, popadl jedno z dětí za ruku a vytáhl ho ven. "Jsem otřesený, že ostatní děti to nepřežily. Slyšel jsem křičet jen jedno. Kéž bych býval mohl zachránit i ty ostatní," řekl Tillman.

Chicagští požárníci řádění plamenů označily za jedno z nejhorších a nejtragičtějších ve městě za poslední roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám