Hlavní obsah

Televize ukázala, že se Fidel Castro zotavuje

HAVANA

Kubánská televize v noci na sobotu zveřejnila další záběry Fidela Castra. Je na nich vidět, že se stav kubánského vůdce, který byl před měsícem operován, zlepšuje V nemocnici ho navštívil venezuelský prezident Hugo Chávez, který se na Kubě zastavil v pátek ráno cestou z Asie.

Článek

Usmívající se Castro objal široce se usmívajícího venezuelského prezidenta a řekl mu: "Bratře, to je báječné, miliónté díky, žes přijel."

Chávez řekl, že jeho přítel a spojenec se jasně zotavuje ze své nemoci. Kuba však stále nezveřejnila, jakou nemocí Castro trpí.

Reportáž pak ukázala oba muže usazené u stolu patrně v nemocničním pokoji, jak vedou živou diskusi o mezinárodních záležitostech. Castro oblečený v červeném pyžamu sice byl pobledlý, ale vypadal silnější než na posledních odvysílaných záběrech ze 13. srpna, kdy ho Chávez navštívil, aby mu popřál k 80. narozeninám. [celá zpráva]

Castro se na veřejnosti naposledy ukázal 26. července. O několik dní později předal dočasně pravomoci svému mladšímu bratrovi Raúlovi Castrovi, který je kubánským ministrem obrany. Po shlédnutí reportáže ale nelze vyloučit, že se Fidel Castro do čela "ostrova svobody" vrátí.

Reklama

Související články

Chávez: Castro svádí boj o život

Do skládanky spekulací o zdravotním stavu kubánského prezidenta Fidela Castra zasadil další střípek jeho venezuelský protějšek Hugo Chávez, který prohlásil,...

Výběr článků

Načítám