Hlavní obsah

V USA se zřítilo letadlo, sedm lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na úterý se v jihovýchodní části amerického státu Kentucky zřítila cessna. Nehoda si vyžádala sedm lidských životů. Mezitím bylo na vnitrostátní lince do Houstonu kvůli bombové hrozbě odkloněno letadlo a Boeing 777 Egypt Airu s třemi sty cestujícími musel nouzově přistát v Kanadě, když čidla na jeho palubě zaznamenala kouř.

Článek

Dvoumotorový letoun typu Cessna 401 odstartoval z letiště Kickapoo v Texasu a mířil na letiště Hazard v Kentucky. Obyvatelé města Jackson slyšeli letadlo přeletět na nebi a pak se prý ozvala exploze. Podle místní policie se stroj zřítil do hornaté, zalesněné a těžko přístupné oblasti.

Stroj spadl asi 160 kilometrů od Lexingtonu, kde se v neděli krátce po startu zřítil letoun společnosti Comair s 50 lidmi na palubě. Přežil jen jeden člověk. [celá zpráva]

V neděli vzlétl stroj ze špatné ranveje

Při vyšetřování této nehody se zjistilo, že stroj skutečně vzlétl z nesprávné ranveje [celá zpráva]. Letoun odstartoval z nově dostavěné vzletové dráhy, která má poloviční délku a na níž ještě nefungovala ani světla. Její délka pro start Canadieru CLJ-100 nemohla stačit. Podle sdělění vedení letiště byla před týdnem změněna pojížděcí dráha pro startující stroje.

Další mimořádné události

Boeing 777 Egypt Airu, který letěl z Káhiry do New Yorku, musel v pondělí nouzově přistát na vojenském letišti v Goose Bay v kanadské provincii Nový Foundland. Technickou závadu, která kouř způsobila, kanadští technici rychle opravili.

Americké letadlo na vnitrostátní lince z Filadelfie do Houstonu s 52 cestujícími bylo v noci odkloněno do Bristolu v Tennessee kvůli bombové hrozbě. Na palubě byl nalezen lísteček s hrozbou bombového útoku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám