Hlavní obsah

OBRAZEM: Castro na oficiálních snímcích hýří dobrou náladou

HAVANA

Hlavní kubánský komunistický deník Granma zveřejnil nové fotografie kubánského vůdce Fidela Castra. Snímky zachycují, kterak "komandante" hovoří s venezuelským prezidentem Hugem Chávezem, který ho spolu s Castrovým bratrem Raúlem navštívil v neděli.

Článek

Přestože na veřejnosti se Fidel Castro zatím pro jistotu neobjevil, na fotografiích listu Granma Castro vypadá poměrně zdravě a spokojeně. 

Podle listu si Castro a Chávez, který přijel do Havany, aby nemocného kubánského vůdce pozdravil u příležitosti jeho osmdesátých narozenin. V dobré náladě prý povídali přibližně tři hodiny.

Castro a Chávez v družném rozhovoru v nemocnici v Havaně. Foto ČTK/AP

Chávez již dříve prohlásil, že si dá s Fidelem dort a že mu jako dárek věnuje dýku a hrnek, které patřily vůdci latinskoamerického hnutí za nezávislost 19. století Simonu Bolívarovi. U některých snímků však zpravodajské agentury upozorňovaly, že nelze ověřit přesnou dataci.

Oslava Castrových osmdesátin. Foto ČTK/AP

Na některých záběrech se objevil i mladší Fidelův bratr Raúl, který nyní Kubu dočasně řídí.

Dočasný vůdce Kuby Raúl Castro s venezuelským prezidentem. Foto ČTK/AP

Reklama

Související články

Chávez: Castro svádí boj o život

Do skládanky spekulací o zdravotním stavu kubánského prezidenta Fidela Castra zasadil další střípek jeho venezuelský protějšek Hugo Chávez, který prohlásil,...

Výběr článků

Načítám