Hlavní obsah

Oddělená siamská dvojčata jsou v umělém spánku

– SALT LAKE CITY
Právo, CNN, roš

Pondělní unikátní oddělení čtyřletých siamských dvojčat s jednou ledvinou - Kendry a Maliyah v americkém státě Utah - proběhlo úspěšně, konstatovali lékaři dětské nemocnice v Salt Lake City ve státě Utah. Ve středu večer byl stav sester stabilizovaný a dívky jsou udržovány v umělém spánku.

Článek

Na jednotce intenzivní péče by měly zůstat nejméně týden, pokud bude hojení probíhat dobře, konstatovali lékaři. "Šlo to skvěle, nebyl žádný problém," uvedla k operačnímu maratónu šéfka dětské chirurgie Rebecka Meyersová.

"Největší starosti u Maliyah nám dělá dialýza, protože ta je u tak malých dětí nebezpečná," řekla. Jediná ledvina totiž zůstala Kendře, zatímco Maliyah jí později věnuje matka.

U Kendry je podle Meyersové problémem konečník, který jí chirurgové museli vytvořit. Ukázalo se při tom, že má málo kůže a svaloviny, a proto museli použít umělou pokožku. Lékaři také rozdělili společná játra, tlusté střevo a vytvořili dva močové měchýře. Každé z dívek zůstala jedna noha a ve vhodnou dobu dostanou protézu.

Uspokojivý pooperační stav dcer potvrdili na své webové stránce (www.herrintwins.com) i rodiče Jacob a Erin Herrinovi: "Zdravotní sestry řekly, že jejich životní projevy se následují. Když Kendře vzrostl srdeční tep, zvýšil se i u Maliyah. Jsou stále propojeny, i když už ne fyzicky," uvedli s tím, že obdrželi tisíce e-mailů s přáním, aby se dvojčatům vedlo dobře.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA unikátně operují siamská dvojčata

Jedenáctičlenný tým amerických lékařů ze Salt Lake City zahájil v pondělí unikátní pokus o oddělení čtyřletých siamských dvojčat se společnými ledvinami....

Výběr článků

Načítám