Hlavní obsah

Peruánská policie zachránila Češku ztracenou v kaňonu

Novinky, lab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIMA

Peruánská policie ve čtvrtek večer zachránila českou turistku, která se minulé pondělí ztratila při túře v kaňonu Colca nedaleko jihoperuánského města Arequipa. Uvedl to internetový server Livinginperu.com.

Článek

Mluvčí místní policie oznámil, že Jindřiška Vančurová (44) se nachází v dobrém zdravotním stavu. "Když jsme ji našli, byla sama a vystrašená. Záchranáři ji objevili v oblasti zvané Bajada del Colca, asi 2100 metrů nad mořem," dodal. Žena byla převezena do nejbližší nemocnice, kde se setkala se svým manželem.

"Ztrátu" ženy nahlásil až po třech dnech

Vančurová se ztratila během pondělního dopoledne při společné vycházce v oblasti Colca. Manžel to však policii oznámil až ve čtvrek odpoledne. Manžel Vančurové Libor ohlásil, že manželku ztratil z dohledu poté, co se rozdělili při hledání další cesty u jednoho z vodopádů. Žena se pak údajně snažila dojít do oázy v Sangalle, zatímco její manžel se vrátil do vesnice Cabaconde a přivolal pomoc.

Podle policie mají turisté při procházkách v určitých partiích kaňonu povinnost využít služeb průvodce. To manželé Vančurovi neudělali. Kaňon Colca patří k populárním turistickým atrakcím v Peru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám