Hlavní obsah

Dva kanadští mladíci se přiznali ke třem vraždám

Fort Nelson

Dva mladíci, po kterých celý srpen pátrali v Kanadě kvůli třem vraždám, se k nim přiznali na videu. Kamera se záznamem ležela nedaleko těl devatenáctiletého Kama McLeoda a o rok mladšího Bryeara Schmegelského, které našli 7. srpna v hustých lesích Manitoby nedaleko města Gillam.

Foto: Handout ., Reuters

Kam McLeod a Bryer Schmegelsky na archivní fotografii

Článek

Po trojici se pátralo skoro od půlky července, policie je podezřívala z vraždy Američanky Chynny Deeseové a jejího australského přítele Lucase Fowlera, jejichž těla se našla 15. července ve vykradené dodávce, a z vraždy 64letého profesora botaniky Leonarda Dycka, jehož tělo bylo nalezeno 19. července asi dva kilometry od vypáleného pick-upu. Všichni byli zastřeleni v Britské Kolumbii a mladíci na útěku urazili 3300 km, než se rozhodli spáchat sebevraždu [celá zpráva]

Mladíci podezřelí ze tří vražd v Kanadě se zřejmě sami zastřelili

Amerika

Kanadská královská jízdní policie v pátek uvedla, že se u jejich těl našla kamera se šesti nahrávkami a třemi fotografiemi. Na prvním videu říká Schmegelsky, že on spáchal vraždy. Dvojice pak popisuje plán, jak unesou loď a budou se na ní plavit do Evropy nebo do Afriky.

Na druhém videu říká Schmegelsky, že se dostali k prudké řece a možná se zabijí, s čímž McLeod souhlasí. Opět se přiznávají k vraždám. Lítost ale najevo nedávají.

Ve třetím videu hovoří o plánu zabít další lidi. Na čtvrtém popisují, jak se zastřelí, a na šestém zanechali „poslední vůli a závěť“. Přáli si být zpopelněni.

Policie dodala, že videa nepřinášejí žádné podrobnosti o vraždách a nic nenaznačují o motivech. „Zdá se, že vraždy byly náhodné a šlo o zločiny z příležitosti,“ uvedl komisař Kevin Hackett. Oba mladíci 12. července odešli z domu a koupili si poloautomatickou pušku SKS s dvacítkou nábojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám