Hlavní obsah

Dorian zesílil, je z něj extrémně nebezpečný hurikán čtvrté kategorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Hurikán Dorian mířící k Floridě opět zesílil. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) oznámilo, že Dorian přerostl v extrémně nebezpečný hurikán čtvrté kategorie.

Foto: NOAA, ČTK/AP

Hurikán Dorian na snímku družice NOAA

Článek

Trasa hurikánu zatím není zcela jistá, takže floridské úřady ještě nenařídily evakuaci. Prezident Donald Trump uvedl, že rozhodnutí ohledně evakuace Floridy pravděpodobně padne v neděli. Trump už v úterý v noci kvůli bouři vyhlásil stav nouze a nařídil federální pomoc místním úřadům.

Příchod hurikánu na Floridu se očekává začátkem příštího týdne. Úřady na floridském pobřeží začaly distribuovat pytle s pískem a obyvatelé horečně nakupují balenou vodu a další zásoby.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Lidé v Hallandale Beach na Floridě připravují pytle s pískem

Floridský guvernér Ron DeSantis vyzval obyvatele, aby si pořídili zásoby potravin, vody a léků nejméně na týden. Panují obavy, že Dorian by se mohl stát nejsilnějším hurikánem, který Floridu za posledních téměř 30 let zasáhl.

Dorian už prošel severem Karibiku a na portorických ostrovech Vieques a Culebra způsobil výpadky proudu a záplavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám