Hlavní obsah

Na kanceláře pohraničníků v Texasu se střílelo, jde o několikátý podobný útok

San Antonio

Na sídlo amerického Imigračního a celního úřadu (ICE) v texaském San Antoniu bylo vypáleno několik ran. FBI útok označila za cílený. Jde už o několikátý podobný útok na kanceláře ICE v zemi, napsal list The Washington Examiner.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na úřad bylo vypáleno několik ran ve tři ráno, ale nikdo nebyl zraněn, uvedla americká vyšetřovací služba FBI. Její agenti nyní zkoumají záznamy bezpečnostních kamer. Velitel zasahující skupiny FBI Christopher Combs uvedl, že pachatel nebo pachatelé „provedli průzkum“.

„Věděli, na kterém podlaží je ICE, a právě to zasáhli. Všechny kulky, které jsme našli, byly na patrech, kde má ICE kanceláře,“ dodal podle stanice BBC Combs s tím, že jde o „velmi cílený útok“.

ICE v prohlášení uvedl, že střelba je důsledkem politické rétoriky a dezinformací ohledně americké politiky zadržování migrantů. Prezident Donald Trump přitvrdil přístup k migrantům, nechal odebírat rodičům děti, které skončily v některých případech v klecích, což vyvolalo pobouření veřejnosti.

„Tento znepokojivý veřejný diskurs zastírá naši klíčovou funkci vymáhání práva a zbytečně ohrožuje bezpečnost našich příslušníků,“ uvedl ředitel ICE v San Antoniu Daniel Bible.

Další podobné útoky

FBI se obává, že za současné rozjitřené situace by mohly následovat další útoky, řekl Combs a dodal: „Nemůžeme dovolit politický diskurs, který nás dovede k násilí, kdy jsou ohrožení federální zaměstnanci, nevinní lidé konající svou práci.“

Podle listu Washington Examiner je střelba v San Antoniu nejméně čtvrtým případem, kdy se střílelo na budovy ICE. Předchozí tři jsou z července, 12. se střílelo na kancelář ICE v coloradské Auroře, 14. ve washingtonské Tacomě a 16. v hlavním městě Washingtonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám