Hlavní obsah

Jednou z obětí střelby v El Pasu je i mladá matka. Dělala štít svému dítěti

Mezi dvaceti oběťmi střelby v americkém El Pasu je i 25letá matka tří dětí Jordan Anchondoová. Po zásahu projektilem se skácela na své dvouměsíční miminko, které skončilo v nemocnici se zlomeninami. Podle všeho mu matka zachránila život, když ho kryla jako štít, uvedla agentura AP.

Foto: Christian Chavez, ČTK/AP

Někteří Američané v souvislosti se střelbou vyjádřili svůj nesouhlas s držením zbraní.

Článek

Anchondoová ve Walmartu nakupovala školní potřeby. O jejím úmrtí informovala její 19letá sestra Leta Jamrowskiová, když čekala v nemocnici se svým dvouměsíčním synovcem. „Z jeho zranění je prý vidět, že se ho sestra snažila chránit. Když ji postřelili, držela ho a pak na něj spadla, proto mu zlomila některé kosti. Obětovala se pro něj,“ uvedla pro AP Jamrowskiová.

Sestra oběti celou noc zoufale čekala, až se dozví, zda se její švagr rovněž stal obětí střelby či nikoli. „Řekli mi, že kdyby byl naživu, už by se se mnou nejspíš spojil,“ dodala Jamrowskiová.

Vyšetřují motiv

Po sobotním masakru policie jako podezřelého zadržela jednadvacetiletého muže. Při jeho zatčení podle televize CNN policisté ani jednou nevystřelili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Evakuace lidí z nákupního střediskaVideo: Reuters

Policie se zabývá tím, zda případ má rasový podtext. O život podle mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora přišli tři Mexičané.

České ministerstvo zahraničí nemá informace o tom, že by mezi oběťmi střelby, případně zraněnými, byl český občan. „Na nouzovou linku velvyslanectví ve Washingtonu ani na našeho honorárního konzula v Houstonu se nikdo neobrátil s žádostí ani o pomoc, ani o informace,” sdělil ČTK Robert Řehák z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám