Hlavní obsah

Dramatický zásah na moři. Strážci na kutru dohnali pašeráckou ponorku a skočili na ni

Za dramatických okolností se podařilo americké pobřežní stráži 18. června zajistit ponorku pašeráků kokainu. Při divoké honičce, kdy se snažila ponorka ujet kutru USCGC Munro, na ni jeden z příslušníků pobřežní stráže skočil a mlátil divoce do poklopu, až ho jeden ze členů posádky raději otevřel. Video v pátek zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Členové americké pobřežní stráže při honičce na moři skočili na pronásledovanou ponorku vezoucí drogyVideo: Reuters

 
Článek

Když se kutr pobřežní stráže blížil k ponorce plující v mezinárodních vodách Východního Pacifiku, jeho posádka volala: „Tady je Pobřežní stráž Spojených států. Zastavte loď teď hned.“

Navzdory opakovaným vyřvávaným výzvám ponorka pokračovala v rychlé plavbě. Pobřežní stráž ji doháněla. Pak jeden z jejích z příslušníků skočil na trup ponorky a dostal se k věži. Když do ní začal bušit, jeden pašerák ji otevřel a vzdal se.

USCGC Munro je ozbrojený kutr dlouhý 127 metrů dosahující rychlosti až 45 km/h. Jako kutr se označují menší až střední lodě používané k rybolovu i k hlídkové službě.

Pašeráci se snaží nacházet stále sofistikovanější metody přepravy drog. Stále více využívají speciálně zkonstruovaných poloponorek, které se jsou schopné částečně ponořit. Právě proto je jejich radarový odraz menší stejně jako brázda, kterou za sebou zanechávají.

Pobřežní stráž během května června úspěšně zasáhla proti pašerákům drog celkem čtrnáctkrát. Zabavila přitom 17690 kg kokainu a 423 kg marihuany v celkové tržní hodnotě 569 milionů dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám