Hlavní obsah

Bití, poutání a vyhladovění. Vlastní otec utýral v Indianě dvanáctiletého syna

Smrt byla pro dvanáctiletého chlapce jménem Eduardo Posso vysvobozením, píše server heute.at. Hoch byl 24. května převezen do nemocnice v Bloomingtonu v americkém státě Indiana. Otec dítěte a jeho nevlastní matka tvrdili, že byl Eduardo zhruba den nemocný a velmi slabý. Když ho ráno objevili v bezvědomí, odvezli ho do nemocnice. Lékaři mu už ale nebyli schopni pomoci, dítě vzápětí po převozu zemřelo.

Foto: Profimedia.cz

Vlastní otec Luis Posso týral a nechal vyhladovět 12letého syna

Článek

Lékařům se ovšem příběh, který jim odvyprávěl Luis Posso (32) a jeho životní partnerka, pětadvacetiletá Dayna Medina-Floresová, nezdál. Chlapcovo tělo neslo jasné stopy týrání a zanedbání. Po celém těle měl modřiny, řezné rány, otlaky a vředy. Dítě bylo extrémně vyhublé.

Pitva domněnku potvrdila. Dítě bylo léta surově týráno a trpělo hladem. Otec chlapce i jeho partnerka skončili ve vazbě, píše server heute.at. Případu se ujali detektivové a na světlo začínají vyplouvat děsivé detaily týrání a krutého zacházení.

Několik posledních týdnů žila rodina v jednom motelu. Z vyšetřování vyplývá, že chlapec byl připoután k držáku ručníků v koupelně. Televize CNN s odkazem na zdroje vyšetřování uvedla, že dítě muselo nosit na krku psí elektrický obojek a bylo zamykáno do koupelny.

Sociálka nic neodhalila

V domácnosti žily ještě další tři děti: devítiletá dívka a dva chlapci ve věku pět a dva roky. Všichni byli v pořádku a skončili v dětském domově. Rodinu měli v poslední době několikrát navštívit pracovníci sociálního úřadu, ale nikdy nic neobjevili.

Foto: Profimedia.cz

Na týrání se podílela také životní partnerka chlapcova otce Dayna Medina-Floresová.

Na mobilu nevlastní matky našli vyšetřovatelé video, které ukazuje, jak je chlapec připoután k vaně. Kompromitující materiál nalezli vyšetřovatelé také v mobilním telefonu otce. V textové zprávě ve španělštině se píše: „Eduardovi se téměř podařilo zbavit se pout“. Ke zprávě si udělal otec selfie se spoutaným synem ve vaně.

V motelu policie zajistila řetězy, šňůry a zámky. Během slyšení v soudní síni žena přiznala, že Eduarda otec bil „páskem, rukama nebo botou“.

Matka nic nevěděla

Chlapcova matka žije na Floridě a o utrpení syna podle svých slov nic nevěděla. Když se s manželem v roce 2016 rozvedla, soud o svěření chlapce a jeho devítileté sestry do péče prohrála. Žena ani netušila, že se všichni přestěhovali do Indiany.

Eduarda viděla naposledy v listopadu roku 2017. Dítě bylo hubené a vyhladovělé. „Myslela jsem si, že to bylo proto, že měl k večeři jen kukuřičné lupínky,“ řekla. Během návštěvy ale chlapec téměř nemluvil, zřejmě měl strach. Věděla ale, že její bývalý manžel je násilník. Právě kvůli tomu od něj podle svých slov odešla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám