Hlavní obsah

Ve Venezuele se podařilo obnovit dodávky elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelská vláda v noci na čtvrtek oznámila, že dodávky elektřiny přerušené minulý čtvrtek byly obnoveny v celé zemi. Uvedl to ministr komunikací Jorge Rodríguez. I když oznámil stoprocentní obnovu dodávek, přiznal, že v některých oblastech přetrvávají problémy v důsledku „sabotáží na transformátorech”. Vláda viní z výpadku opozici a USA.

Foto: Carlos Jasso, Reuters

Žena se dívá z balkónu během blackoutu ve venezuelském Caracasu

Článek

Rodríguez zároveň vyzval obyvatele třicetimilionové Venezuely, aby „šetřili elektřinou”. Vláda také oznámila, že na dalších 24 hodin zůstanou uzavřeny školy. „Pracovní činnost se ale od čtvrtka obnovuje,” uvedl ministr na Twitteru.

Pracovní volno měli Venezuelané od pátku. Vláda ho vyhlásila poté, co ve čtvrtek odpoledne místního času postihl celou zemi výpadek elektřiny. Přestalo jezdit i metro v Caracasu, které provoz obnovilo až ve čtvrtek.

Kvůli výpadku elektřiny byly v řadě regionů přerušeny dodávky vody a silně postihl nemocnice, z nichž jen málo má vlastní generátory schopné fungovat několik dní. Podle opozice a nevládních organizací zemřely nejméně dvě desítky pacientů, novorozenců a lidí, kteří nedostali dialýzu. Vláda zprávy o úmrtí v nemocnicích popírá. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám