Hlavní obsah

Babiš: S Faltýnkem jsem nemluvil, nebyl na to čas

Novinky, Tomáš Reiner, Washington, rav,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš zatím s prvním místopředsedou svého hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem neřešil kauzu, v níž politik figuruje. Babiš se vrací z návštěvy USA, kde byl několik dní, na rozhovor s Faltýnkem prý neměl čas.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš sleduje z hotelu, kde byl ubytován, budovu Bílého domu ve Washingtonu.

Článek

S Faltýnkem se podle svých slov uvidí až v úterý na jednání Sněmovny. „Je podstatné, aby to policie vyšetřila, není k tomu co říct.“

Připomněl, že jeho vláda vysoutěžila mýto levněji a Kapsch soutěž nevyhrál. „Nechápu tu kauzu a snad to policie vyšetří,“ řekl Babiš.

Faltýnek figuruje v případu podezření z korupce u šéfa firmy Kapsch Karla Feixe a předsedy antimonopolního úřadu Petra Rafaje. S oběma se krátce po sobě měl Faltýnek sejít v listopadu 2017.

Místopředseda ANO schůzky přiznal, řekl ale, že se s muži sešel, aby „našel co nejlepší řešení pro stát.“

Schůzka byla tři měsíce poté, co byla soutěž uzavřena a vítěz vybrán, uvedlo Právo.

Podle policie se muži při jednání dohodli, že „Faltýnek zařídí u Rafaje ovlivnění rozhodování ÚOHS ve prospěch společnosti Kapsch“.

K osudu Rafaje se Babiš nevyjádřil. Připomněl, že předsedu (ÚOHS) jmenuje a odvolává prezident republiky na návrh vlády.

Konec zásahu v Brně

Policisté také v sobotu ráno ukončili zásah na radnici Brno-střed. Začal ve čtvrtek ráno, vyšetřovatelé se zajímali o zakázky na odboru investic.

V pondělí už bude úřad v plném provozu, napsala v sobotu ČTK mluvčí radnice Kateřina Dobešová. V sobotu jsou v budově v Dominikánské ulici naplánované svatební obřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám