Hlavní obsah

Americká policie zadržela muže podezřelého ze střelby v Alabamě, kde omylem zabila nevinného

– Washington

Americká policie ve čtvrtek zadržela muže podezřelého ze střelby v nákupním centru v Alabamě. Při zásahu minulý týden policisté místo pachatele zastřelili černocha Emantica Bradforda, kterého mylně považovali za útočníka. Případ vyvolal ve Spojených státech protesty proti přístupu policie k menšinám, informovala agentura Reuters.

Foto: Carol Robinson, ČTK/AP

Policie vyslýchá svědkyni střelby ve městě Hoover

Článek

Dvacetiletého Errona Browna, který je podezřelý ze střelby v nákupním středisku v alabamském Birminghamu z minulého čtvrtka, zadrželi policisté o týden později ve čtvrtek v okrese Fulton ve státě Georgia. Brown bude podle agentury Reuters obviněn z pokusu o vraždu.

Minulý týden ve čtvrtek, kdy Spojené státy slavily Den díkůvzdání, vypukla v nákupním středisku u alabamského  Birminghamu střelba. Zranění utrpěli dva lidé - 12letá dívka a 18letý muž.

Situace po střelbě byla chaotická. Jednadvacetiletý Emanatic Bradford držel v okamžiku, kdy policie na místo činu dorazila v ruce zbraň. Zasahující strážník jej v domnění, že se jedná o útočníka, zastřelil. Policie zabitého muže následně označila za pachatele. Až později vyšlo najevo, že se spletla a že je skutečný pachatel na útěku. [celá zpráva]

Podle kritiků zasahující policista Bradforda bez váhání zastřelil jen proto, že ho jako černocha považoval za násilníka. Policista, který Bradforda zastřelil, byl až do vyšetření případu postaven mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám