Hlavní obsah

Zkázu v Kalifornii ukazují družicové záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Ničivé požáry v Kalifornii si podle posledních bilancí vyžádaly 82 mrtvých, z toho 79 lidí zemřelo při požárech na severu státu. Satelitní záběry ukázaly, jak moc je země požárem poničená.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Satelitní záběry požárem zničené KalifornieVideo: AP

 
Článek

Požár na severu Kalifornie označovaný jako Camp Fire vypukl 8. listopadu a kvůli suchu a silnému teplému větru Santa Ana se rychle rozšířil. Město Paradise, kde žilo 27 000 lidí, bylo zcela vypáleno. Celkem požár zničil téměř 12 000 domů.

Plameny dosud zpustošily 611 čtverečních kilometrů. Hasiči mají pod kontrolou asi 70 procent požáru a doufají, že jim v boji s živlem pomůže očekávaný déšť, který by do regionu mohl v tomto týdnu přinést až deset centimetrů srážek. Déšť však zároveň zkomplikuje pátrání po obětech požáru.

Foto: Digitalglobe, Reuters

Zničené domy na severu Kalifornie v Kilcrease na satelitním záběru. Nahoře situace před požárem.

Počet pohřešovaných však klesl na zhruba 700 z dosavadních 1000, napsala agentura AP. Úřady se domnívají, že většina pohřešovaných je v bezpečí a neví, že jsou mezi nezvěstnými.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Vyhořelý dům na jihu Kalifornie v Malibu

Požár Woolsey západně od Los Angeles, který si vyžádal tři mrtvé, zničil podle pondělních údajů na 1500 domů a poškodil dalších 341. Zasaženo jím bylo Malibu včetně milionářské čtvrti.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Vyhořelý dům u Los Angeles

Reklama

Výběr článků

Načítám