Hlavní obsah

V Brazílii vyšetřují střelbu na kněze během bohoslužby. Incident zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mogi das Cruzes

Během nedělní živě přenášené bohoslužby vtrhl do brazilského kostela ozbrojený muž a začal po přítomných střílet. Třicetiletý útočník, kterého policie identifikovala jako Wasleie Souzua, pálil chladnokrevně. Záznam videa, které bylo živě vysíláno na sociální síti, v úterý zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v Brazílii začal střílet v kosteleVideo: Caters News, AP

 
Článek

K incidentu došlo v neděli večer v Chrámu andělů ve městě Mogi das Cruzes v brazilském státě São Paulo.

Souzu do kostela vtrhl s pistolí v ruce. Ve druhé třímal motocyklovou helmu. Působil chladnokrevně a zdálo se, že jeho hlavním terčem je kněz Adilio Carloto da Silva.

Církevního hodnostáře zasáhly dvě kulky, ale přežil. Podle informací agentury Reuters by se měl uzdravit stejně jako další postřelený. Nikdo další postřelen nebyl, což je vzhledem k velkému počtu vypálených kulek velké štěstí.

Útočník byl podle publikovaných záběrů zpacifikován lidmi na místě. Na policii vysvětloval, že chtěl kostel vyloupit. Vyšetřovatelé ale s ohledem na videozáznam konstatovali, že pravděpodobnější je, že se snažil zavraždit duchovního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám