Hlavní obsah

Dál nepůjdou. Trump zavře migranty do stanových táborů v pustině

– Washington

Spojené státy se připravují na vlnu migrantů, která na jejich hranici s Mexikem míří ze střední Ameriky. Šéf Bílého domu Donald Trump opakovaně varoval, že je do své země nepustí. K hranicím poslal 5200 vojáků a oznámil, že pro žadatele o azyl nechá v pustině postavit rozsáhlá stanová města. Migranti v nich zůstanou, dokud soudy nerozhodnou o jejich osudu, řekl Trump v rozhovoru pro stanici Fox News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti v MexikuVideo: Reuters

 
Článek

„Pokud požádají o azyl, zadržíme je do té doby, než rozhodne soud. Zadržíme je, vybudujeme stanová města. V celé oblasti postavíme stany. Nebudeme budovat infrastrukturu. Nebudeme utrácet milióny dolarů. Postavíme stany, budou to velmi pěkné stany, a oni (migranti) počkají. Když nedostanou azyl, vypadnou,“ oznámil Trump.

Americký prezident v rozhovoru pro stanici Fox News rovněž zdůraznil, že největším problémem je to, že se zamítnutí žadatelé o azyl na území Spojených států nadále zdržují nelegálně a ze země se je nedaří deportovat.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti směřující do USA se na guatemalsko-mexické hranici střetli s bezpečnostními složkami

„Obvykle azyl nedostanou a vy to víte. Potíž je v tom, že je pouští a pak, když mají o tři roky později proces, neukážou se,“ postěžoval si Trump s tím, že taková praxe skončí.

Na hranice Spojených států se v posledních týdnech vydaly karavany tisíců migrantů ze střední Ameriky. [celá zpráva]

Jde především o občany Guatemaly a Hondurasu. Snaha migrantů prodrat se za svým americkým snem už vedla k násilí. V neděli migranti ve snaze proklestit si cestu do USA přes Mexiko házeli přes hraniční plot kamení a další předměty. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám