Hlavní obsah

Je to terorismus, řekl exšéf tajných služeb USA, když také dostal podezřelý balíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Další dvě podezřelé zásilky byly v pátek zadrženy v USA. Jedna byla zajištěna na Floridě, směřovala do rukou demokratického senátora za New Jersey Corymu Bookerovi, uvedla FBI. Druhá se objevila v New Yorku a byla určena do rukou bývalého ředitele Národní zpravodajské služby Jamese Clappera a CNN. Clapper to označil za terorismus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje na Manhattanu kvůli dalším podezřelým balíčkůmVideo: AP

 
Článek

„Byli jsme se ženou zrovna mimo domov a soused pro nás převzal poštu. Balíček v něm vzbudil obavy,” řekl Clapper. „Na jednu stranu je to úleva, ale není to překvapení. Je to nesporně druh domácího terorismu. O tom nemám pochyb,” komentoval záležitost.

Clapper dodal, že balíčky, které dostali většinou odpůrci prezidenta Donalda Trumpa, „neumlčí kritiky vlády“.

Foto: Mike Segar, Reuters

Newyorští policisté zasahují u pošty na Manhattanu.

Kvůli balíčku adresovanému Clapperovi, který v současnosti spolupracuje se CNN, na newyorské poště zasahovala tamní policie. Její okolí muselo být uzavřeno.

Balíček pro černošského senátora 

Krátce předtím se podařilo na Floridě zajistit jedenáctý balíček, ten byl určen prvnímu afroamerickému senátorovi za New Jersey, devětačtyřicetiletému demokratovi Corymu Bookerovi, který v roce 2016 aktivně podporoval kampaň Hillary Clintonové. Booker prosazuje schválení zákona, který by v USA omezil držení střelných zbraní. Podle amerických médií je jedním z možných kandidátů pro prezidentské volby v roce 2020.

Předchozí tři balíčky byly určeny herci Robertu De Nirovi a bývalému viceprezidentovi Joe Bidenovi. Tomu poslali dva. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám