Hlavní obsah

Americkým politikům dál chodí balíčky s bombami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) potvrdil existenci dalších dvou podezřelých zásilek, podobným balíčkům s trubkovými bombami, o kterých se již informovalo dříve. Ty byly zaslány mimo jiné Baracku Obamovi, Hillary Clintonové a dalším čelným politikům Demokratické strany a televizi CNN netající se kritikou politiky vládních republikánů.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Další dva balíčky byly zaslány demokratické člence Sněmovny reprezentantů Maxine Watersové z Kalifornie, která - podobně jako další adresáti - patří k terčům kritiky prezidenta Donalda Trumpa. Ten ji svého času označil za "osobu s výjimečně nízkým inteligenčním kvocientem", s intelektem zastydlým "někde v půli 60. let", připomněla agentura AP.

Jedna zásilka byla podle Watersové zachycena v třídírně pošty v Los Angeles, druhá ji byla zaslána do washingtonské kanceláře.

Vyšetřovatelé se také pokoušejí vystopovat zásilku, o které se domnívají, že byla adresován Obamově viceprezidentovi Joe Bidenovi, uvedla agentura Reuters.

Celkem bylo podle ní zachyceno nejméně osm podezřelých balíků. Žádný z balíčků nevybuchl, nikdo nebyl zraněn. Nikdo se k odeslání nepřihlásil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám