Hlavní obsah

U Bostonu vybuchlo plynové potrubí, jeden mrtvý a 40 domů v plamenech

Boston
Aktualizováno

Nejméně jednoho mrtvého, dest popálených, čtyřicet domů v ohni a desetitisíce lidí buď evakuovaných, nebo prchajících ze svých domovů. Taková je situace na severním předměstí Bostonu, kde nastala série výbuchů plynového potrubí a následné požáry, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu na předměstí BostonuVideo: Reuters

 
Článek

„Vypadalo to jako apokalypsa, doopravdy. Oblaky dýmu se valily z Lawrence, které bylo za mnou. Před sebou jsem zase viděl sloupy kouře stoupající z Andoveru,” popsal situaci šéf andoverských hasičů Michael Mandsfield.

Policie v Massachusetts uvedla, že první explozi zřejmě způsobil v plynovém potrubí, po ní následovalo až 40 dalších výbuchů. Nic prý nenasvědčuje záměrnému zavinění, policie ale nevylučuje, že další exploze budou následovat.

Foto: Reuters

Jeden z domů poškozených výbuchem plynu v Bostonu.

Tragické následky měla exploze pro osmnáctiletého mladíka v Lawrence, na jehož auto se zřítil komín padající z jednoho z domů zasažených explozí. Sanitka ho převezla do nemocnice, lékaři už mu nemohli pomoci. O stavu zraněných lidí zatím nejsou informace.

Plynové vedení spravuje společnost Columbia Gas, která nyní modernizuje celou síť.

Foto: WCVB via AP, ČTK/AP

Hořící dům po výbuchu plynu v Bostonu.

Nejpostiženější jsou městečka Lawrence, kde byla nařízena evakuace, Andover a North Andover u Bostonu. V oblasti záchranáři vypnuli plyn a elektřinu, aby zabránili dalším škodám.

Reklama

Výběr článků

Načítám