Hlavní obsah

V Kalifornii evakuovali kvůli požáru desítky lidí, řidiči museli opustit kamióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento

Rozsáhlý požár lesa na severu Kalifornie si vynutil evakuaci několika desítek budov. Kvůli plamenům muselo také opustit své kamióny několik řidičů na dálnici I-5. Některá auta plameny sežehly, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornii spalují lesní požáryVideo: Reuters

 
Článek

Požár lesa Delta, který se nachází poblíž jezera Shasta v národním parku Shasta-Trinity u řeky Sacramento, propukl ve středu odpoledne. Během několika hodin pak plameny stravovaly lesní porost na ploše 21 kilometrů čtverečních.

Hořelo i u důležité dálnice I-5. Když plameny zachvátily i svah na druhé straně komunikace a nebylo možné pokračovat dopředu ani zpátky, museli řidiči nákladních automobilů své vozy opustit. Na dálnici zůstalo 17 velkých tahačů a nejméně čtyři se vznítily, řekl deníku Los Angeles Times místní zástupce dálniční policie Kyle Foster.

Jednomu z řidičů pomohli dostat se do bezpečí pracovníci lesní správy, zatímco šoféři kamiónů a hasiči pomáhali jiným řidičům.

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Hasič dohašuje zbytky shořelého nákladního auta na kalifornské dálnici I-5.

Více než 70 kilometrů dálnice bylo uzavřeno v obou směrech, v noci na čtvrtek nebylo jasné, kdy bude opět otevřena.

Požár kromě toho přerušil provoz na železnici mezi městem Sacramento a státem Oregon. Pro venkovská stavení v blízkosti hořícího lesa byla nařízena evakuace. Platí to od obce Lakehead po okres Siskiyou. V této oblasti však nežije mnoho lidí.

Foto: Jerri Tubbs, ČTK/AP

Požár zablokoval provoz na kalifornské dálnici u jezera Shasta

Požár byl podle hasičů založen člověkem. Není ale jasné, zda šlo o nehodu, nebo o úmysl.

Požár v oblasti zuří nedlouho poté, co požár Carr poblíž města Redding v srpnu spálil na 1100 domů a zabil osm lidí. [celá zpráva]

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

Požár Delta v rezervaci Shasta-Trinity

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám