Hlavní obsah

Iniciátorka kampaně #MeToo měla sama zneužít nezletilého herce. Zaplatila mu za mlčení

Washington

Italská herečka a režisérka Asia Argentová, která obviněním filmového producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního násilí rozpoutala kampaň #MeToo, sama čelila nařčení se sexuálního útoku. Podle deníku The New York Times jí hrozil žalobou kvůli údajnému sexuálnímu útoku o 20 let mladší herec a hudebník Jimmy Bennett.

Foto: Profimedia.cz

Asia Argentová

Článek

Dnes dvaačtyřicetiletá herečka nedávno spor urovnala tím, že mladému herci zaplatila 380 tisíc dolarů, což je v přepočtu 8,6 miliónu korun, napsal The New York Times.

Bennett tvrdil, že na něj Argentová „sexuálně zaútočila” v roce 2013 v kalifornském hotelu, když mu bylo 17 a jí 37 let. V Kalifornii je přitom zákonná věková hranice pro sex 18 let.

Dvojice se znala z dřívějška, v roce 2004 spolu natáčela film Srdce je zrádná děvka, v němž Argentová hrála prostitutku a Bennett jejího potomka.

Upoutávka na film Srdce je zrádná děvka s Asií Argentovou

Vzájemný spor mezi sebou oba herci urovnali mimosoudně nedlouho poté, co Argentová loni v říjnu listu The New Yorker řekla, že Weinstein ji před 20 lety na festivalu v Cannes znásilnil. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Jimmy Bennett

Weinsteinova aféra otřásla nejen filmovým světem, když přiměla řadu obětí sexuálního zneužívání svěřit se se svými traumaty.

Mimosoudní vyrovnání mělo být podle The New York Times dojednáno prostřednictvím advokátů obou stran. Prokazují to dokumenty, které kdosi anonymně zaslal šifrovanou elektronickou poštou do redakce amerického deníku.

Bennett ve svém oznámení záměru podat žalobu údajně tvrdil, že styk byl pro něj traumatizující a poškodil jeho kariéru. The New York Times uvedl, že má k dispozici i takzvanou selfie fotografii zachycující Argentovou a Bennetta společně v posteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám