Hlavní obsah

Trumpem tlačený zákon o sjednocování rodin migrantů neprošel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americká Sněmovna reprezentantů ve středu odmítla návrh migračního zákona podporovaný prezidentem Donaldem Trumpem, který měl mimo jiné ukončit praxi rozdělování rodin přistěhovalců.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump

Článek

Návrh počítající rovněž s ochranou imigrantů, kteří přišli do USA jako děti s rodiči, rozdělil Trumpovy republikány a nezískal jejich dostatečnou podporu, uvedla agentura AP.

Výsledek hlasování otevřel v plénu sněmovny cestu jinému návrhu řešícímu výhradně situaci rodin, jímž by se kongresmani měli zabývat ještě tento týden.

Trump minulý týden uvedl, že podepíše jakýkoli zákon o imigraci, který předloží republikáni a schválí ho Kongres. [celá zpráva]

Když ale byl odmítnut tvrdší zákon předložený konzervativními republikány, vyzval kongresmany, aby na zákonu přestali pracovat a udělali to až po podzimních volbách do Kongresu, o nichž je přesvědčen, že je republikáni vyhrají.

Plačící děti v klecích

Od května americká pohraniční stráž odebrala rodičům a internovala ve střeženém prostoru asi 2300 dětí, pocházejících většinou ze Salvadoru a Hondurasu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Melania Trumpová navštívila detenční centrum na hranicích Video: AP

Reportáže z detenčních center a záběry plačících dětí pobouřily americkou veřejnost a vyvolaly vlnu protestů, která údajně zasáhla i Bílý dům. [celá zpráva]

Za vyřešení osudů izolovaných dětí se údajně přimlouvala i první dáma Melania Trumpová. Dramatickou změnu prezidentova postoje zaznamenala média vůbec poprvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám