Hlavní obsah

Trump má problém. Kandidátům do jeho vlády vypadávají kostlivci ze skříní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí senátoři v úterý odložili slyšení o nominaci Ronnyho Jacksona, osobního lékaře prezidenta Donalda Trumpa, do funkce ministra pro záležitosti veteránů. Došlo tak k dalšímu případu, kdy má šéf Bílého domu problémy s obsazováním nejvyšších vládních postů. Řada nominovaných totiž měla ve skříni kostlivce, kteří začali postupně vypadávat.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Výzvám k demisi čelí také šéf Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) Scott Pruitt, který má problémy se střetem zájmů, využíváním nákladných armádních letadel pro soukromé lety a zneužíváním úředních benefitů.

Už loni v únoru musel odstoupit Trumpův kandidát na ministra práce Andy Puzder a to dokonce ještě před senátorským slyšením. Vyšlo totiž najevo, že zaměstnával služebnou bez pracovního povolení.

Ministr zdravotnictví Tom Price sice náročným dotazováním v Senátu prošel, ale loni v září sám odstoupil kvůli neúměrně vysokým cestovním nákladům.

Ministerstvo jako trafika?

Zatím naposledy senátoři v úterý odložili slyšení o nominaci Trumpova osobního lékaře Jacksona do funkce ministra pro záležitosti veteránů. Jackson podle nich nemá dobrou pověst, vůči kolegům se chová nevybíravě, má problémy s alkoholem a několikrát údajně profesně pochybil.

A senátorům už začíná docházet trpělivost. Vadí jim, že vláda prezidenta Donalda Trumpa ponechává proces pracného prověřování minulosti kandidátů na nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám