Hlavní obsah

Student před masakrem v Torontu napsal tajuplný vzkaz. Ze svého osamění vinil ženy

– Toronto

Alek Minassian, který v Torontu v pondělí vjel dodávkou do davu lidí, v posledním zašifrovaném příspěvku na svém Facebooku použil termín incel, což je specifické označení, které používají muži, již se ocitli v nedobrovolném celibátu.

Foto: Alexandra Newbould, ČTK/AP

Alek Minassian před soudem

Článek

Společnost Facebook potvrdila webu Vice News, že Minassian na své stránce použil odkaz na misogynní skupinu s tímto označením. Jeho profil je však už uzavřený a není na něj přístup.

V posledním vzkazu student naznačil, že má blízko k lidem, kteří žijí v nuceném celibátu, protože nemají partnerku. Z vynuceného osamění viní ženy.

Ve vzkazu se také vyznal z obdivu k Elliotovi Rodgerovi, mladíkovi, který zabil šest lidí u univerzity v Santa Barbaře. Těsně před útokem zveřejnil Rodger krátké video, kde řekl, že chtěl potrestat ženy za to, že ho odmítaly.

Ve vzkazu stálo: „Pěšák Minassian 00010 si přeje mluvit se seržantem 4chanem, prosím. C23249161. Vzpoura lidí ve vynuceném celibátu právě začala! Svrhneme všechny Chady a Stacey. Všichni zdraví vrchního gentleman Elliota Rodgera!”

Redaktorka CBS vysvětlila, že Stacey zastupuje obecně ženy a Chad obecně muže, kteří s nimi žijí. Další části vzkazu ale nejsou zcela jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám