Hlavní obsah

Vyšetřovatelé znají jméno první oběti kanadského řidiče dodávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Kanadská stanice CBC zveřejnila v úterý jméno první z deseti obětí řidiče pronajaté dodávky Aleka Minassiana. Je jí Anne Marie D´Amicová. Dalšími dvěma oběťmi jsou Jihokorejci, oznámilo jihokorejské ministerstvo zahraničí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bílá dodávka, kterou útočník zabil deset lidíVideo: @3dotTdot, AP

 
Článek

D´Amicová pracovala v americké investiční firmě Invesco. O jejím skonu už byli informování její příbuzní. Ředitelství kanadské pobočky Invesco sídlí na ulici Yonge poblíž místa, kde v pondělí najížděl do chodců Minassian v najaté dodávce od firmy Ryder System. [celá zpráva]

Invesco už vyjádřilo smutek z tragického úmrtí své zaměstnankyně. Její kolega Jon Tam řekl, že „byla plná života, ráda cestovala a ráda pomáhala jako dobrovolnice“.

„Byla velmi vřelá a pořád se smála. Rozhodně mi v kanceláři bude chybět její úsměv,“ dodal.

Minassian ještě během úterý stane před soudem. Policie je přesvědčena, že šlo o záměrný čin, ale jeho motiv nezná.

Chladnokrevný policista

Oceňován je chladnokrevný policista, který Minassiana zadržel bez jediného výstřelu. Řidič na něj mířil a vyzýval ho: „Střel mě do hlavy.“ Policista se ale nenechal vyprovokovat a útočníkovi řekl, aby si lehl na zem. Když mu Minassian sdělil, že má zbraň, odpověděl: „To mě nezajímá. Na zem.“ Podezřelého se tak podařilo zatknout, aniž by byla vypálena jediná rána.

Foto: Aaron Vincent Elkaim, ČTK/AP

Zaměstnanci koronera přenášejí do vozu tělo jedné z obětí řidiče dodávky.

Policisté zatím stále ještě shromažďují důkazy na místě činu a informace o Minassianovi, který dříve neměl problémy se zákonem.

Podle lidí, kteří Minassiana znají či znali, se nikdy neprojevoval násilně a byl spíše tichý a nenápadný. Na torontské střední škole podle spolužačky Shereen Chamiové navštěvoval lekce pro žáky s výukovým handicapem. "Nebyl společenský, ale pokud si vzpomínám, byl absolutně neškodný," řekla podle Reuters Chamiová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám