Hlavní obsah

Nazdar kluci, v budově je bomba. Američan přes český web vyhrožoval policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portsmouth

Američtí policisté zatkli mladíka, který prostřednictvím českého webu rozesílal strážcům zákona z Portsmouthu ve státě New Hampshire výhrůžky a e-maily sexuálního charakteru. Nyní za to 22letému Austinu Santorovi hrozí pět let vězení a pokuta 250 tisíc dolarů, tedy téměř 5,2 miliónu korun. Ve středu o tom informoval server Seacostonline.com

Foto: 123rf.com

Ilustrační obrázek

Článek

„Nazdar kluci, bum, bum bum! V budově je bomba, tak ji najděte, než bouchne. Díky, Robert Merner,“ napsal například Santoro jménem policejního velitele v Portsmouthu jeho podřízeným.

V dalších mailech, které rozesílal v prosinci a lednu, Santoro policistkám vyhrožoval znásilněním. Připojil také rasistické a antisemitské poznámky. Poslal také fotky svého penisu. Podle FBI mladík využil české webové služby, která umožňuje odesílat e-maily zdánlivě z libovolné adresy.

Austin Santoro

Mladíkovo podivné žertování ale nemělo dlouhého trvání. „Bylo jasné, že jsem to neposílal já,“ vysvětlil novinářům Merner s tím, že požádal o pomoc kolegy z FBI. Ti zjistili, že e-maily byly odesílány z české IP adresy a stopy vedou k nejmenované webové službě.

Past sklapla 29. března letošního roku, kdy mladíka zadrželi federální agenti i s jeho počítačem a dalším elektronickým zařízením.

Reklama

Výběr článků

Načítám