Hlavní obsah

Při střelbě na škole v Alabamě zemřela studentka

Birmingham

Mrtvá sedmnáctiletá studentka a dva zranění. Taková je bilance střelby střední škole v americkém státě Alabama, napsal server týdeníku Focus. Policisté zatím neví, zda to byla nešťastná náhoda nebo úmysl. Vyslýchají se svědci a analyzují záběry bezpečnostních kamer.

Foto: Rex Curry, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Střelba nastala na Huffman High School v Birminghamu, odpoledne po skončení vyučování. Chvíli byla uzavřená, než policie zajistila střelnou zbraň a okolí bylo prohlášeno za bezpečné. Navzdory neštěstí by už ve čtvrtek mělo pokračovat normálně vyučování, uvedla CNN ve svém vysílání.  

V souvislosti se střelbou na střední škole ve floridském Parklandu, odsouhlasili floridští zákonodárci zpřísnění pravidel prodeje střelných zbraní. Zvyšuje věkovou hranici pro prodej pušek z 18 na 21 let. Zavádí také třídenní čekací lhůtu při nákupu všech zbraní a dává možnost nosit do školy zbraň k ochraně bezpečí žáků těm učitelům, kteří absolvují speciální výcvik.

Návrh nyní posoudí republikánský guvernér Rick Scott, který oznámil, že zatím ještě není rozhodnut, jak se k němu postaví. Pokud jej do 15 dnů nevetuje, začne zákon platit i bez jeho podpisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám