Hlavní obsah

Na ruské ambasádě v Buenos Aires zabavili téměř čtyři metráky kokainu

Buenos Aires

Pro neobvyklou zásilku si přišla argentinská protidrogová policie na ruskou ambasádu v Buenos Aires. Jednalo se o 389 kilogramů kokainu, který chtěli pašeráci pravděpodobně dostat do Ruska. Na zásahu spolupracovaly argentinské i ruské složky. Stimulant byl objeven již více než před rokem, vzhledem k rozsáhlému vyšetřování však o případu úřady informovaly až ve čtvrtek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na ruské ambasádě v Buenos Aires našli téměř 400 kg kokainuVideo: Reuters

 
Článek

„Zásilka 389 kilogramů v hodnotě 50 miliónů eur (přibližně 1,27 miliardy korun), to jen abyste si udělali představu o objemu prodeje kokainu v Rusku,“ citovala agentura Reuters argentinskou ministryni pro bezpečnost Patricii Bullrichovou.

Vyšetřování začalo již v roce 2016, kdy ruský velvyslanec upozornil bezpečnostní složky, že se pašeráci chystají diplomatickým letem přepravit šestnáct balíků s drogou. Rozjela se pak bezprecedentní spolupráce ruských a argentinských bezpečnostních složek.

Výsledkem úspěšné protinarkotické operace bylo zatčení šesti lidí včetně argentinského policisty a občana jedné z jihoamerických zemí. Další lidé jsou stále na útěku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám