Hlavní obsah

Nesjízdné ulice a stovky zrušených letů. Chicago zasáhla silná sněhová bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Nejsilnější letošní bouře zasáhla v pátek Chicago. V některých oblastech státu Illinois napadlo až třicet centimetrů sněhu, uvedla televize ABC. Varování před bouří a sněžením bylo vyhlášeno kromě Illinois také ve státech Indiana, Ohio a Michigan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chicago zasypal sníhVideo: Reuters

 
Článek

V Chicagu napadlo do pátečního večera 17 centimetrů sněhu, ale ve městě Lemont výše zmíněných třicet. Další sníh má napadnout v sobotu a neděli ráno tamního času, v obou případech až patnáct centimetrů.

Na jihovýchodě Michiganu napadlo od 25 do 35 cm sněhu, nejvíce v Brooklynu. V Ohiu byly kvůli sněhu v pátek zavřené školy.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Chicagské metro ve vánici

Sněhová bouře už v pátek narušila leteckou dopravu, 1031 zrušených letů ohlásilo večer chicagské O´Harovo letiště a dalších 319 letiště v Midway, kde napadlo 27 centimetrů sněhu.

V Chicagu jsou protažené jen hlavní ulice, vedlejší jsou zasypané sněhem. „Je to docela hrozné, je složité tu jet,“ řekla řidička Tina Bertolini. Na cestách to hodně klouzalo.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Odklízení sněhu v Chicagu

Město požádalo o pomoc občany, nejenže mají podle zákona uklidit sníh z chodníků ale také pomoci hasičům vyčistit hydranty.

Nejhorší je situace v Lemontu: „Žijeme u zastávky Metry, takže tam vidíme velký ruch. V osm (večer) není na ulici žádné auto,“ řekla Tracie Sandricková. Ti, co jeli na zastávky Metry si stěžovali, že ulice jsou kluzké, ale naštěstí celkem prázdné.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Sníh v Chicagu

Všude jsou v provozu pluhy, v illinoiském Algonquinu vyjely všechny. Mají 15 řidičů, kteří se střídají v nepřetržité službě. „V posledních pár dnech máme dvanáctky, já jezdím od 23. hodiny do jedenácté,“ řekl řidič pluhu Steve Slominski.

V michiganském Toledu je jich v ulicích 60.

Foto: Rich Hein, ČTK/AP

Chaos v ulicích Chicaga

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám