Hlavní obsah

Kongres schválil peníze pro vládu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Kongres i prezident Spojených států Donald Trump schválili navýšení rozpočtu o 300 miliard dolarů (přes šest biliónů korun), z čeho bude financován i provoz federální vlády. Ta je od půlnoci místního času (6:00 SEČ) v platební neschopnosti.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Budova amerického Kongresu. Ilustrační foto

Článek

Na armádu a obranu je určeno 165 miliard dolarů (3,4 biliónu korun), pro domácí záležitosti pak asi 131 miliard dolarů (2,7 biliónu korun). Z civilních rozvojových projektů se počítá s modernizací infrastruktury, na kterou by mohlo jít asi 20 miliard dolarů (414 miliard korun), nebo s financováním likvidace následků živelních pohrom.

Část rozpočtových prostředků bude vynaložena na financování programu dětského zdravotního pojištění, který bude mít zajištěny subvence na deset místo dosavadních šesti let.

Na pomoc oblastem v Texasu, na Floridě a v Portoriku postiženým přírodními pohromami bude uvolněno kolem 90 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám