Hlavní obsah

Americké sestry umlátily svěřené batole kvůli ukradenému dortíku

Atlanta

Sestry Glenndria (25) a Lashirley (27) Morrisovy z americké Atlanty byly obviněny z vraždy tříletého Kejuana Masona, kterého měly umlátit proto, že jim vzal dortík. Chlapec byl svěřen do péče Glenndrie, když jeho matka přišla o bydlení. Tři dny před vraždou soud matce zamítl žádost, aby jí byl syn navrácen, uvedl v pátek web Atlanta Journal-Constitution.

Foto: Fulton County Sheriff Office

Glenndria a Lashirley Morrisovy

Článek

Kejuan „King” Mason zemřel vloni 21. října. Sestry toho večera zavolaly záchranku, načež tvrdily, že se chlapec zadusil dortíkem a že se jim ho nepodařilo zachránit. Dítě ale mělo podlitiny po celém těle i na hlavě a pitva prokázala, že se neudusilo, ale podlehlo ranám tupým předmětem.

Obě sestry proto skončily na konci října ve vazbě pro podezření z vraždy. Pak změnily výpověď – podle nich se chlapec po jejich zásahu přestal dusit, ale byl unavený, a když ho šly zkontroloval, jak spí, zjistily, že nedýchá. S vyšetřovateli nespolupracovaly ani nechtěly sdělit jméno matky dítěte.

Na konci ledna policie uvedla, co se stalo a proč batole zemřelo. Kejuan vzal z kuchyně obou sester dortík. Glenndria ho chytila a bila rukou, zatímco Lashirley ho mlátila po celém těle baseballovou pálkou.

Obě byly 31. ledna formálně obviněny z vraždy, brutálního násilí a krutého zacházení. Pokud budou uznány vinnými, hrozí jim až doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění.

Soud mohl vraždě zabránit

Podle úředních údajů byl Kejuan matce Geraldině Masonové odebrán, když přišla o byt, a byl svěřen do péče Glenndrii, kterou označila za přítelkyni z dětství.

Matka se ho pokoušela získat zpět, když si na těle syna všimla podlitin a škrábanců. Soud její žádost zamítl tři dny před vraždou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám