Hlavní obsah

Kanadský zahradník vraždil gaye, zakopával je na pozemcích klientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Kanadská policie zadržela sériového vraha homosexuálů, který se živil jako zahradník a své oběti zakopával na pozemcích klientů. Šestašedesátiletý Bruce McArthur si v Torontu vybíral muže ve věku čtyřicet až padesát let původem z Blízkého východu. V úterý o tom informovala stanice BBC.

Foto: Handout, Reuters

Bruce McArthur

Článek

Vyšetřovatelé tvrdí, že mají důkazy nejméně o pěti vraždách, skutečný počet obětí McArthura ale může být mnohem vyšší. Kriminalisté vytipovali tři desítky pozemků, kde mohl vraždící zahradník ostatky svých obětí zakopat.

Homosexuální komunita v Torontu podle BBC žila měsíce ve strachu, informace o záhadných zmizeních gayů v nejlidnatějším kanadském městě se rychle šířila a s ní i legenda o záhadném masovém vrahovi.

Přestože policie od prosince veřejnost uklidňovala, že v komunitě homosexuálů žádný masový vrah neřádí, nakonec se ukázalo, že to nebyla pravda.

Vyšetřování navíc nasvědčuje tomu, že McArthur nevraždil jen v LGBT komunitě, ale i mimo ni. „Tenhle případ zahrnuje víc než gay komunitu, týká se celého Toronta,“ řekl novinářům detektiv Hank Idsinga, který má případ na starosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám