Hlavní obsah

Po výbuchu improvizovaných náloží na Floridě nalezli několik dalších

– Lake Wales

Zákazníci obchodního centra Eagle Ridge ve floridském Lake Wales byli v neděli večer evakuováni, když u vchodu vybuchla improvizovaná nálož. Nikoho nezranila, ale způsobila hmotné škody. Hasiči poblíž nalezli batoh s dalšími výbušninami, uvedl server International Business Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V nákupním centru na Floridě explodovaly dvě improvizované výbušninyVideo: WFTS, AP

 
Článek

Hasiče zavolali lidé kvůli kouři, který zaplnil chodbu v zázemí střediska. Když dorazili, už tam zuřil požár, uvedl zástupce šéfa policie Troy Schulze. Policisté pak na místě zjistili, že „na chodbě vybuchla improvizovaná nálož nebo trubková bomba”. Pak odhalili, že výbuchy byly dva, uvedla televize ABC.

Po explozi spadl strop a byla poškozena zeď v zadní části, kam přijíždějí nákladní auta zásobující obchody. Do služební chodby nemají zákazníci přístup, takže oběti nebyly.

Schulze řekl, že policisté našli batoh nebo brašnu, která obsahovala pět nebo šest dalších improvizovaných náloží, které nevybuchly. Policisté a pyrotechnici proto zkoumali okolí obchodu, zda tam nejsou další výbušniny.

Další podezřelé zavazadlo bylo nalezeno u kina, ale zatím není jasné, zda v něm byly nálože.

Policisté pátrají po pachateli, který zatím uniká. Soustřeďují se na pátrání po podsaditém robustním muži středního věku v šedém triku a šedé čapce.

Zjišťují též možný motiv a prověřují, zda nešlo o teroristický čin.

V době výbuchu 17.30 (23.30 SEČ) bylo v obchodu asi sto lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám