Hlavní obsah

Nejméně 12 lidí včetně kojence zemřelo při požáru v Bronxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejméně 12 mrtvých včetně jednoho kojence si vyžádal požár v bytě pětipatrového domu v newyorské čtvrti Bronx. S odkazem na oznámení starosty města Billa de Blasia o tom v pátek informovaly světové agentury. Další čtyři lidé jsou v kritickém stavu.

Foto: Amr Alfiky, Reuters

Newyorští hasiči zasahují u požáru v Bronxu

Článek

Starosta de Blasio podle CNN událost označil za nejhorší požární tragédii ve městě za poslední čtvrtstoletí. Podle něj není vyloučeno, že počet obětí ještě vzroste.

Podle agentury AP se dům nachází poblíž místní zoologické zahrady. Plameny uchvátily jeden z bytů krátce po sedmé hodině večerní ve čtvrtek místního času.

Hořet začalo v prvním podlaží a oheň se rychle rozšířil, uvedl hasičský komisař města New York Daniel Nigro. Oběti ve věku od jednoho roku do 50 let se podle něj nacházely v různých patrech činžovního domu.

Budova, ve které je dvacet bytů, neprošla v poslední době žádnou velkou rekonstrukcí, proto se na ni nevztahují přísné protipožární předpisy, jako je například vybavení automatickým hasicím systémem.

Hasiči podle něj byli na místě do tří minut po přijetí oznámení o požáru.

Foto: Amr Alfiky, Reuters

Newyorští hasiči zasahují u požáru v Bronxu

Na místě zasahovalo zhruba 170 hasičů. Oheň je nyní podle starosty pod kontrolou. Příčina požáru zatím není jasná.

Při požáru sociálního klubu v Bronxu v roce 1990 zahynulo 87 lidí. V roce 2007 pak zahynulo při dalším požáru v Bronxu deset lidí včetně devíti dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám