Hlavní obsah

Obama, Bushové, Clinton a Carter. Pět exprezidentů USA přišlo podpořit oběti hurikánů

– Houston

Pět bývalých amerických prezidentů se o víkendu sešlo na jednom pódiu, aby podpořili benefiční koncert na A&M univerzitě v Texasu konaný na podporu lidem, které nedávné hurikány připravily o střechu nad hlavou. Bok po boku tak v sobotu stanuli Jimmy Carter, George Bush starší, George Bush mladší, Bill Clinton a Barack Obama. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pět bývalých prezidentů USA vystoupilo na charitativním koncertě na pomoc obětem hurikánůVideo: One America Appeal Campaign For Hurricane Recovery, Reuters

 
Článek

Současný šéf Bílého domu Donald Trump snahu svých pěti předchůdců ocenil prostřednictvím videonahrávky, kterou pořadatelé přehráli na velkoplošném plátně.

Krom bývalých prezidentů se na pódiu objevila také zpěvačka Lady Gaga a řada dalších hudebníků.

Během koncertu nazvaného One America (Jedna Amerika) se podařilo vybrat 31 miliónů dolarů, tedy zhruba 680 miliónů korun.

Přímo na místě hudební představení sledovalo na 11 tisíc lidí, další si je mohli pustit v přímém přenosu na internetu. Peníze budou použity na pomoc obyvatelům Texasu, Floridy, Portorika a dalších oblastí poničených nedávnou vlnou hurikánů.

Reklama

Výběr článků

Načítám