Hlavní obsah

Florida hlásí po hurikánu další mrtvé a je stále bez proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Milióny lidí na Floridě zůstávají i třetí den po ničivém přechodu hurikánu Irma bez elektřiny, zatímco stoupá počet obětí. Zaznamenali jich už 16, uvedla ve středu agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky hurikánu Irma na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

Irma připravila o elektrický proud až 13 miliónů obyvatel států Florida a Georgia, čímž způsobila jeden z největších výpadků v americké historii. Obnovení dodávky se zatím dočkaly zhruba dva milióny domácností.

Obyvatelé subtropické Floridy, kam se po přechodu bouře vrátilo obvyklé vedro, vlhko a hmyz, netrpělivě čekají na chvíli, kdy budou moci opět používat světlo, lednice či klimatizaci.

Foto: , ČTK/AP

Dům poničený při přechodu hurikánu Irma přes Florida Keys

Na opravách poničeného elektrického vedení či transformátorů pracuje více než 50 000 techniků. Někteří přijeli až z Kalifornie či Kanady. Mezi nejhůře postižené patří ostrovy Florida Keys.

Počet obětí souvisejících s Irmou mezitím vystoupal na nejméně 16. V Orlandu a v Miami byli nalezeni tři lidé, kteří se otrávili zplodinami z nouzově zapnutých generátorů elektřiny.

Zdecimované ostrovy v Karibiku

Obnova pokračuje také na karibských ostrovech, které pocítily ještě silnější úder bouře než jihovýchod Spojených států. Přes souostroví Malé Antily přešla Irma ještě jako hurikán nejsilnější, páté kategorie a zabila zde více než 40 lidí.

Tisíce obyvatel ostrovů Svatý Martin, Barbuda, Anguilla či Panenských ostrovů přišly o své domovy, některým se nedostávají potraviny či pitná voda. Raketově tam rostou ceny a velkým problémem je rovněž rabování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám