Hlavní obsah

NASA ukázala pouť Irmy nad Atlantikem. Bouře každým dnem hrozivě sílila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Národní ústav pro letectví a kosmonautiku (NASA) zveřejnil sestřih satelitních snímků hurikánu Irma. Je na nich vidět, jak ničivá tropická cyklóna, která dosáhla páté, tedy nejsilnější kategorie, putovala Karibikem a posléze i pevninou Spojených států. Pustošila, co jí přišlo do cesty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: NASA zveřejnila satelitní záběry posunu hurikánu Irma za posledních 10 dnůVideo: AP

 
Článek

Snímky, které zveřejnila NASA a rozeslala agentura AP, zachycují hurikán Irma v průběhu deseti dní.

Jak moc bude cyklóna ničivá, nebylo do poslední chvíle jasné. Matematické modely meteorologů totiž mají mnoho proměnných, a je tedy složité předvídat trasu bouře i to, zda bude sílit, nebo naopak slábnout.

Foto: Alvin Baez, Reuters

Hurikán smetl vše, co mu přišlo do cesty. Zničené lodě na ostrově St. Martin

Na snímcích Irmy je vidět, jak během deseti dní naplnila pesimistické scénáře. Nad ostrovy v Karibiku mírně zeslábla, pak ale znovu dosáhla síly hurikánu páté kategorie. Irma je považována za jeden z nejsilnějších hurikánů vůbec. Některé oblasti v Karibiku jsou po jejím řádění tak zničené, že jsou považovány za neobyvatelné. Hurikán připravil o život nejméně 46 lidí. [celá zpráva]

Z dalších záběrů je patrné, že Irma sice zeslábla na tropickou bouři, škody ale páchá dál. Obavy nyní nebudí poryvy větru, které cyklónu doprovázejí, nýbrž přívalové deště, které může přinést.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tropická bouře Irma se posunul na sever k Jižní KarolíněVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám