Hlavní obsah

Zoufalý muž v Texasu přihlížel, jak mu voda vzala příbuzné

Houston

K obětem bouře Harvey, která postihla americký Texas, přibylo zřejmě i šest členů rodiny, která se snažila v neděli uniknout ze zatopené oblasti. Pravděpodobně se utopili v dodávce. V pondělí pak média informovala o člověku, kterého strhl silný proud.

Foto: Virginia Saldivar, ČTK/AP

Belia a Manuel Saldivarovi, které strhla voda

Článek

V pondělí krátce před 23.30 hod. místního času byl ve Spring Parku na okraji Houstonu spatřen zhruba 60–70letý muž, jehož identita zatím není známa. Vstoupil do vody a svědci viděli, že se okamžitě dostal do velkých potíží, načež ho strhl proud.

Svědci se mu snažili pomoci, ale marně. Proto se předpokládá, že je mrtvý. Záchranáři nemohli zasáhnout, protože proud je v místě příliš silný a rychlý.

Foto: Ralph Barrera, ČTK/AP

Letecký záběr na zaplavené La Grange v Texasu

Šest lidí zahynulo v dodávce 

Už v neděli zřejmě zahynulo v Houstonu šest členů jedné rodiny, když je voda uvěznila v dodávce. Agentuře AP to řekla příbuzná rodiny Virginia Saldivarová s tím, že nezvěstní jsou její tchán a tchyně a čtyři jejich vnoučata ve věku od 6 do 16 let.

Saldivarová popsala, že bratr jejího muže Samuel Saldivar jel na začátku povodní do domu svých rodičů, aby je i děti, které u prarodičů nechala matka, z místa odvezl. Strhl je však silný proud rozvodněné řeky.

Samuel vylezl z auta stáhnutým bočním okénkem. Odsuvné dveře však byly částečně pod vodou a nešly otevřít. Křičel na děti, aby vylezly zadem, ale to se jim nepovedlo. Saldivarová dodala, že Samuel mohl jen sledovat, jak se dodávka potápí.

„Sam volal mému muži a řekl mu: Jsou pryč. V tu chvíli můj muž položil telefon a začal křičet,” vylíčila.

Foto: ČTK/AP

Utopené děti Saldivarových Daisy, Xavier a Dominic (zleva)

Saldivarová je přesvědčena, že se utopili tchán a tchyně – 84letý Manuel a 81letá Belia – a také jejich vnoučata Daisy, Xavier, Dominik a Devy.

Pobřežní stráž rodině sdělila, že nemůže po tělech pátrat, dokud voda neopadne.

O smrti svých potomků, které matka nechala u prarodičů, zatím neví jejich otec. Ten je ve vězení, protože porušil podmínku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám