Hlavní obsah

Českému studentovi v USA polámal lis na odpadky pánev. Lidé sbírají peníze na pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český student uvázl na konci července v americkém městě Ocean City v lisu na odpadky, který jej těžce poranil. Mladík utrpěl mimo jiné zlomeninu pánve a čeká ho řada operací. O nehodě před několika dny informoval americký Ocean City Maryland News s tím, že na jeho podporu byla založena sbírka na serveru GoFundMe. Pomocí ní se podařilo pro mladého muže sehnat zatím 7200 dolarů (přes 170 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ocean City v americkém Marylandu

Článek

Podle informací na webu GoFundMe vykonával Petr K. v USA sezónní práci v hotelu Carousel. Podle některých zdrojů dvacetiletý mladík hledal své boty a některý z jeho spolupracovníků mu sdělil, že byly nedopatřením vyhozeny.

Proto Petr vstoupil do lisu s vědomím, že je vypnutý. Zařízení je však navrženo tak, aby se spustilo automaticky, když je do něj vloženo určité množství materiálu. Mladíkova váha ke spuštění lisu stačila a zařízení jej od pasu dolů uvěznilo.

Informace o nehodě se později objevily i na stránce GoFundMe, kde mohou uživatelé finančně přispívat na nejrůznější věci. V tomto případě byla stanovena částka 5000 dolarů (asi 120 tisíc korun) za účelem pomoci studentovi s lékařskými a jinými výdaji, ta však byla již překročena. Momentálně mu dárci přispěli částkou 7200 dolarů (kolem 170 tisíc korun), jeden z nich dokonce poslal najednou dva tisíce dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám