Hlavní obsah

Guvernér dal uzavřít pláž a sám se tam pak opaloval

– New Jersey

Špatné místo na slunění si vybral Chris Christie, guvernér amerického státu New Jersey. S rodinou ho v neděli vyfotografovali na pláži, kterou předtím nařídil uzavřít pro veřejnost.

Foto: Andrew Mills/NJ Advance Media, ČTK/AP

Guvernér Chris Christie (vpravo) s rodinou a přáteli na pláži, kterou nechal pro veřejnost uzavřít.

Článek

Island Beach State Park je oblíbeným výletním místem pro tisíce Američanů a je často označována za jednu z nejhezčích pláží na východním pobřeží USA. Od neděle však zůstává pro veřejnost uzavřená – do té doby, než se tamní zákonodárci dohodnou na odblokování státních výdajů. Provoz pláže se totiž platí z veřejného rozpočtu, který nyní funguje v nouzovém režimu.

Christie si zároveň vysloužil kritiku za to, že v neděli před zveřejněním snímků serverem NJ.com reportérům tvrdil, že se mu kvůli práci „nedostalo žádného slunce“. Později se hájil tím, že se na pláži krátce stavil za rodinou a že má v místě rezidenci.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Guvernér New Jersey Chris Christie

„Kandidujte na guvernéra a také tam můžete bydlet,“ vzkázal Christie, v republikánských primárkách nejprve soupeř a později spojenec nynějšího prezidenta Donalda Trumpa.

Jeho mluvčí Brian Murray pak vysvětloval, že Christie vlastně nelhal, když říkal, že se neslunil. „Měl kšiltovku,“ poukázal nepříliš duchaplně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám